Recepten > Nasi
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

IngrediŽnten (2 personen):
. 200 gr kip/varkensvlees
. 2 kopjes rijst
. 1 stukje prei
. 1 ui
. 1 scheutje ketjap
. 1 gemberbolletje
. beetje kerriepoeder
. mespuntje zout
. mespuntje sambal
. teentje knoflook

Bereiding:
Maak marinade met de ketjap, de gember (met een knoflookpers fijnpersen) het kerriepoeder en de sambal, en roer hier het fijngesneden vlees door. Laat dit een kwartiertje trekken.

Maak ui en prei fijn. Kook ondertussen de rijst met een mespuntje zout volgens het recept op het pak.
Bak het vlees met de groente vijf minuten op hoog vuur in een wok. Voeg in drie gedeelten de rijst toe, onderwijl roerend en nog steeds op hoog vuur.
Nog even doorbakken zodat het mooie droge nasi wordt. Op het laatst de fijngeperste knoflook toevoegen en goed doorroeren.

Klik hier voor een satť-recept.

Serveer naar keuze met gebakken ei, banaan, zoet-zure komkommer, kroepoek, ham, en andere bijgerechten.